Många omedvetna vid flytt av tjänstepension

Jonas Lindmark 2016-06-28 | 21:19
Facebook Twitter LinkedIn

Många som flyttat förvaltningen av sin tjänstepension har gjort det till en sparform som inte stämmer överens med den risknivå de föredrar, enligt en undersökning som AMF gjort bland 1230 före detta kunder. Efter att de två sparformerna traditionell försäkring och fondförsäkring förklarats svarar 43 procent att de gjort ett val som inte stämmer överens med vad de föredrar.

”Det som är bekymmersamt är att en stor del av kunderna som flyttats inte vet om att detta har skett, att fyra av tio får en sparform som inte stämmer överens med deras önskemål och att merparten hamnar i en dyrare produkt. Särskilt problematiskt är det om spararen börjar närma sig pensionen och inte känner till att de blir av med stora garanterade belopp”, säger Tomas Flodén, stabschef på AMF.

Läs mer:

href="//media.amf.se/2016/06/28/amfs-flyttrapport-2016-manga-omedvetna-vid-flytt-av-tjanstepension/"> AMF

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar