Moderaterna sågar Löfvens PPM-attack

Jonas Lindmark 2017-03-25 | 14:33
Facebook Twitter LinkedIn

Moderaterna avvisar statsminister Stefan Löfvens utspel om att antalet PPM-fonder kan bantas till under tio. "Jag tycker att man mellan raderna kan läsa att statsministern är emot hela premiepensionssystemet. Han passar på nu, men att det här skulle landa i nio stycken av statsministern utvalda fonder är uteslutet" säger Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson till SvD Näringsliv.

Det pågår en diskussion i riksdagens pensionsgrupp angående premiepensionen och gruppens sex partier (S, MP, M, C, KD och L) är enligt Kristersson överens om att det krävs en förändring av kraven som ställs på fondbolagen. Pensionsgruppen har arbetat tillsammans i 20 år med regeln att alla partier ska vara överens om ett beslut, vilket har underlättats av att partierna normalt inte

gör offentliga utspel i frågor där en förhandling pågår inom gruppen.

Läs mer: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar