Jool Capital förvärvar Lundmark Fondförvaltning

Jonas Lindmark 2017-04-06 | 10:50
Facebook Twitter LinkedIn

Ett av de minsta svenska fondbolagen, Lundmark & Co Fondförvaltning med två små PPM-fonder, har blivit uppköpt av Jool Capital Partner. Förvärvet gäller 90,1 procent av aktierna i Lundmark och är avhängigt Finansinspektionens godkännande.
Fondbolaget förvaltar idag två fonder, Aktiv Europa och Affärsvärldenfonden. Håkan Lundmark kommer enligt pressmeddelandet från Jool att fortsätta som VD för fondbolaget och behåller 9,9 procent av bolagets aktier.

"Vårt mål är att bredda fondbolagets erbjudande genom att inom kort lansera en ny fond med en investeringsfilosofi som går i linje med vår nuvarande affärsidé” säger Tom Olander, VD för Jool Capital. bredda fondbolagets erbjudande genom att inom kort lansera en ny fond med en investeringsfilosofi som går i linje med vår nuvar

ande affärsidé”.

Läs mer: Mynewsdesk

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar