SEB fel ute med bojkott av israeliska banker

Jonas Lindmark 2017-06-15 | 8:38
Facebook Twitter LinkedIn

När SEB svartlistar tre israeliska banker är det ett politiskt ställningstagande mot Mellanösterns enda demokrati, skriver Lars Adaktusson (KD), ordförande i Vänskapsförbundet Sverige-Israel, på SvD Debatt. Israel omges av diktaturer som förenas i hat mot det judiska folket och vid samtliga gränser hotar islamistiska terrororganisationer vars mål är att utplåna landet: Hamas i Gaza, Hizbollah i Libanon, al-Qaida i Sinai och Islamiska staten i Syrien. Fungerande övervakning och gränskontroller är med andra ord en fråga om överlevnad för Israel som nation.

SEB:s aktivt förvaltade fonder har bland annat sålt sina aktier i de tre israeliska bankerna för att de har verksamhet på västbanken som är okuperat område, samt sålt aktierna i amerikanska HP för att företaget bland tusentals

produkter levererar teknisk utrustning för kontroll av personer vid gränspassager och vägspärrar.

Läs mer: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar