Jonas Eliasson ny VD för AMF Fonder

Jonas Lindmark 2017-08-03 | 16:37
Facebook Twitter LinkedIn

Nuvarande VD för AMF Fonder Gunilla Nyström går i pension och Jonas Eliasson som idag är VD för Alfred Berg Fonder tar över vid årsskiftet. Han började arbeta hos Alfred Berg 2008 och har varit VD där sedan 2013.
"AMF Fonder är ett välskött bolag med ett tydligt fokus på att leverera aktivt förvaltade fonder med konkurrenskraft avkastning och låga avgifter åt sina sparare. Jag ser fram emot att få använda min erfarenhet och kompetens för att tillsammans med bolagets duktiga medarbetare stärka bolaget ytterligare" säger Jonas Eliasson i pressmeddelandet.

AMF Fonder grundades 1999 och är ett helägt dotterbolag till AMF Pension. Bolaget förvaltar idag drygt 120 miljarder kronor i tolv fonder som är valbara inom olika tjänstepensionslösningar, via Pensionsmyndigheten och direk

t från AMF.

Läs mer: AMF Fonder

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar