De som struntar i varningsflaggor blir ofta hajmat

Jonas Lindmark 2017-08-21 | 13:09
Facebook Twitter LinkedIn

Många varningsflaggor syns i en genomgång av 40 färska börsnoteringar av aktier i småbolag på listorna First North, Aktietorget och NGM Nordic MTF. Sämsta rådgivare är G&W Fondkommission och sämsta aktiebörs är NGM Nordic MTF, enligt analysen i Svenska Dagbladet. Det tidningen varnar för är när kostnaden för börsnoteringen är mer än 10 procent av emissionen och när väntetiden från teckning till att börshandel inleds är mer än en månad. De allra värsta nyintroduktionerna som fått fyra varningsflaggor vardera gäller aktierna Spinsto, Prolight, Samtrygg, Net Trading Group, News55 och Mantex.

Den rådgivare som jobbat med flest riktigt dåliga börsnoteringar är G&W Fondkommission som samlat på sig 15 varningsflaggor. Andraplatsen går till Göteborg Corporate Finance, vars börsnotering

ar fått 6 varningsflaggor.

Läs mer: SvD Näringsliv

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar