Swedbank lanserar fonden Global Impact

Jonas Lindmark 2018-05-29 | 13:45
Facebook Twitter LinkedIn

Den 29 maj lanseras Swedbank Robur Global Impact, en fond som ska investera runt om i hela världen i börsnoterade bolag som förvaltarna tror bidrar till att uppfylla ett eller flera av FN:s 17 mål för hållbar utveckling. Minst 15 procent av börsbolagens omsättning ska komma från verksamheter som bidrar.

Börsnoterade bolag som Global Impact investerar i är bland annat de som genom sin verksamhet hjälper till att bevara miljön, till exempel genom teknik för vattenrening, som erbjuder teknik för klimatomställning, till exempel alternativ energi, som är verksamma inom hållbara städer och lågkostnadsbostäder samt botemedel och behandlingar för världens allvarligaste sjukdomar. Förvaltare av den nya fonden är David Stenlund och förvaltningsavgiften är 0,7 procent per år.

Läs mer: <

a href="//www.swedbankrobur.se/?contentid=CID_2662577"> Swedbank Robur

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar