Daniel Barr ny PPM-chef

Jonas Lindmark 2018-08-09 | 10:31
Facebook Twitter LinkedIn

Regeringen har utsett Daniel Barr till ny generaldirektör för Pensionsmyndigheten, som bland annat sköter den statliga premiepensionen (PPM). Därmed får PPM en ansvarig chef med lång erfarenhet av både fondförvaltning, premiepensionen och hantering av finansiella kriser. Daniel Barr har bland annat arbetat inom finansdepartementet, Sjunde AP-fonden, PPM och Riksgälden. Sedan 2014 har han varit anställd inom Folksam, senast som chef för produktenheten.

"Daniel Barr får som generaldirektör ett tydligt uppdrag att stärka Pensionsmyndigheten. Det pågår nu ett omfattande arbete för att utveckla pensionssystemet för högre pensioner och att städa upp samt göra om premiepensionssystemet" säger socialminister Annika Strandhäll. Han kommer att tillträda tjänsten som generaldirektör den 1

5 oktober.

Läs mer: Regeringen

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar