Börser i realtid

Jonas Lindmark 2009-10-11 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn

Utvecklingen i diagrammen på sidan Börser är omräknad till svenska kronor för alla börser. Tabellen på denna sidan visar däremot ordinarie indexvärden, i lokal valuta, samt deras ändring sedan gårdagen.

Genom att klicka på namnet på en viss marknad i tabellen visas det senaste dygnets utveckling för detta börsindex i det övre diagrammet. I det undre diagrammet kan du lägga till valfritt antal börsindex, samt ta bort dessa genom att klicka på X efter indexnamnet.

Börsindex visas normalt med 15 minuters fördröjning. Men fördröjningen för Moskvabörsen är längre, normalt 60 minuter. Sam

ma fördröjning gäller de valutakurser som används för att räkna om börsindex från lokal valuta till USA-dollar och svenska kronor. Index för Johannesburg räknas av FTSE i London och redovisas därför med brittisk tid (som ligger 2 timmar efter Sydafrika under vinterhalvåret).

När handeln inte är öppen på en aktiebörs så markeras det med "stängt" i den lilla tabellen högst upp till vänster på sajten. Omräkningen där till USA-dollar och svenska kronor (SEK) avslutas också vid respektive börs stängning, för att undvika missuppfattningar, fastän valutamarknaden är öppen dygnet runt.

Källa till informationen om börsindex och valutakurser är brittiska Tenfore Systems, som sedan december 2008 är ett dotterbolag till Morningstar Inc.


NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar