Ny VD för Robur

Efter en tids oro, med en rad personalavhopp, har Föreningssparbanken beslutat att tillsätta en ny VD för Robur, Anders Ek. Han kommer närmast kommer från en position som VD för SPP Kapitalförvaltning.

Jonas Lindmark 2000-04-12 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn


Föreningssparbanken har en ny VD och koncernchef, Birgitta Johansson-Hedberg. En av hennes första utspel blev att förändra ledningen på bankens fondbolag, Robur. Peter Nilsson, som tillträdde i december förra året, får lämna företaget med omedelbar verkan.

Ny VD blir istället Anders Ek. Han kommer närmast från SPP där han var koncernchefens ställföreträdare samt VD för Kapitalförvaltning. Anders Ek tillträder den första augusti. Fram till dess kommer Mats Lagerqvist, chef för Robur Kapitalförvaltning, sitta som VD.

- Det har under en period varit alltför mycket oro i Robur. Det viktigaste nu är att skapa stabilitet och ge för

utsättningar för en fortsatt framgångsrik kapitalförvaltning. Anders Ek är en mycket erfaren ledare och kapitalförvaltare och stärker därmed Roburs ledning. Jag är övertygad om att mitt och Roburs styrelses val av Anders Ek är det bästa för både Roburs kunder och Roburs medarbetare, säger Birgitta Johansson-Hedberg i ett pressmeddelande.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar