Premiär för kategorisnitt

Nu lanserar Morningstar ett nytt verktyg på hemsidan: kategorisnitt. Olika nyckeltal kan nu lättare jämföras både inom och mellan fondkategorier, plus direkta jämförelser i diagram och X-Ray.

Jonas Lindmark 2002-11-13 | 14:35
Facebook Twitter LinkedIn
Den här veckan lanserar vi ett nytt verktyg på hemsidan som gör det betydligt lättare att jämföra olika fonder, Morningstar Kategorisnitt. Du hittar de nya möjligheterna under rubriken Kategorier i menyn till vänster.

Här är några exempel på nya möjligheter att jämföra fonder och fondkategorier:

(1) Välj en grupp av kategorier (aktiefonder, blandfonder eller räntefonder) i ”drop-down” menyn uppe till vänster. Markera de kategorier du vill jämföra med en bock i rutorna i kolumnen längst till vänster och klicka på verktyget ”Diagram” högst upp. I ett separat fönster ser du hur kategorierna i snitt har utvecklats över

tiden (genomsnittet är ovägt och gäller samtliga fonder i kategorin i Europa).

(2) Klicka på en enskild kategori så kommer en tabell med alla fonder i kategorin som säljs i Sverige. Nu finns fyra olika flikar (Avkastning, Historik, Rating och Risk, Portfölj) men möjlighet att sortera fonderna efter ett stort antal nyckeltal (sortera genom att klicka på valfri kolumnrubrik). Även de enskilda fonderna kan jämföras i diagram, genom att klicka i rutan till vänster om fondernas namn och sedan klicka på ”Diagram” högst upp.

(3) Du kan även analysera en grupp fonder mer i detalj genom att först markera i rutan till vänster om fondernas namn och sedan klicka på ”X-Ray” högst upp till höger. Genom att undersöka olika kombinationer av fonder får du snabbt mer kunskap om effekterna av att till exempel byta ut någon fond eller ändra fördelningen mellan dina fonder.

(4) Om du är medlem hos oss (vilket är helt gratis) så kan du enkelt lägga till fonder du har hittat i en portfölj hos oss genom att först markera i rutan till vänster om fondernas namn och sedan klicka på ”Portfölj” högst upp till höger.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar