Bättre sökning

Nu finns all fondsökning i ett enda verktyg, där Morningstar ger bättre möjligheter att skräddarsy tabellen och visa mer än dubbelt så många nyckeltal.

Jonas Lindmark 2009-10-03 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn
Vid första anblicken är Morningstars nya fondsökning väldigt lik den gamla. Men klicka på ”Fler inställningar” i övre högra hörnet, så öppnas de populäraste filter som fanns i gamla ”Avancerad sökning”.

Även det gamla verktyget ”Jämför fonder” är integrerat. Så genom att markera de fonder man är särskilt intresserad av i rutorna till vänster om fondens namn, så finns sedan två alternativ: Jämför och X-Ray. ”Jämför” ger ett diagram med upp till 12 olika fonder samt alla vyerna i vanliga fondsökningen under. ”X-Ray” ger en detaljerad jämförelse av innehaven i fonderna, med perspektivet att de ingår i en sparares portfölj.

I sökning

en finns hela tiden en möjlighet att se en enskilds fonds basfakta i ett minifaktablad. Oavsett vilken vy som är öppen så går det alltid att direkt få fram basinformation som kategori, senaste andelskurs och namn på förvaltaren genom att klicka på förstoringsglaset i vänsterkanten av tabellen.

Skräddarsy

Om man är inloggad som medlem finns dessutom bättre möjligheter att skräddarsy den tabell som visas. Då går det dels att jämföra fonderna i sina portföljer på samma sätt som en vanlig sökning. Och det går även att fritt välja bland kolumnerna och spara dessa tabeller på sidan ”Kolumninställningar” (under Medlem i huvudmenyn).

Drygt dubbelt så många nyckeltal går nu att jämföra och sortera, jämfört med gamla ”Sök fond”. Störst mervärde tror vi att det ger att det nu går att sortera fonderna på storlek (förmögenhet i miljoner kronor), namn på förvaltaren och att alla fyra fondbetyg finns nu med i tabellen (både 3, 5, 10 år och total Morningstar Rating).

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar