Ett medlemskap per adress

En teknisk ändring på Morningstars nya sajt är att medlemskapet knyts hårdare till e-postadressen. Gamla medlemskap med samma adress har därför slagits ihop.

Jonas Lindmark 2009-10-04 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn
På nya Morningstar.se kommer över tiden fler funktioner att bli kopplade till medlemskapet. Redan finns möjligheten att välja vilka kolumner som visas i sökresultatet (sidan ”Kolumninställningar” under Medlem i menyn). Framöver finns till exempel planerat att ge möjlighet att spara sökningar och listor på fonder, som enklare komplement till portföljerna i portföljhanteraren (tjänsten ”Min portfölj”).

Därmed kommer det att bli vanligare att besökare loggar in på sajten och för att hantera medlemskap på ett bra sätt behöver Morningstar säkerställa att alla medlemskap har en aktuell e-postadress.

Portföljer tillsammans

>
Ett led i detta är det nya kravet att varje medlemskap har en unik e-postadress. Därmed går det alltid att få tillgång till all sparad information enbart genom att ange sin e-postadress.

En effekt av detta är att gamla medlemskap som har exakt samma e-postadress nu har slagits ihop till ett medlemskap. Portföljer i portföljhanteraren som tillhört dessa medlemskap finns alltså nu tillsammans.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar