Rekordstora uttag under december

Fondsparandet under december innehåller fyra dramatiska nyheter. Men fondbranschen väljer att sopa nyheterna under mattan, vilket är kortsiktigt.

Jonas Lindmark 2005-01-12 | 22:28
Facebook Twitter LinkedIn
Ibland är det häpnadsväckande hur Fondbolagens Förening försöker ge intryck av att ge en objektiv bild av fondsparandet, samtidigt som det verkliga syftet verkar vara att försöka vilseleda media för att skapa en glättad bild av hur fondsparandet utvecklas.

I dag kom ett nytt exempel. Ett pressmeddelande från Fondbolagens Förening berättar om månadsstatistiken för december (som innehåller insättningar och uttag för de olika fondtyper som svenska folket sparar i). Men istället för att som normalt berätta om utvecklingen under den senaste månaden, handlar nästan hela pressmeddelandet om helåret 2004 jämfört med tidigare år (länk till höger).

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar