Prova nya funktionen Jämför

Nu har vi uppfyllt en gammal önskan, att kunna se flera fonder i samma diagram. Markera upp till 12 fonder i sökningen och klicka på Jämför.

Jonas Lindmark 2009-11-05 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn

Det nya diagrammet i verktyget ”Jämför” är lika kraftfullt som i de enskilda fondernas faktablad. Du kan välja valfria tidsperioder upp till 15 år bakåt genom att markera i diagrammet, eller välja exakta start- och slutdatum. Och det går även att få stapeldiagram, till exempel kvartalsvis.

Dagens lansering av version 1.06 av Morningstar.se innehåller ändringar som gör att alla kända buggar i jämförfunktionen är åtgärdade (om du hittar något nytt fel så rapportera det gärna till support@morningstar.se - inklusive info om vilken webläsare du använder).

Funktion

en finns ovanför tabellen med resultaten av sökningar, under rubriken ”Markerade fonder”. Sätt först en bock framför upp till 12 fonder, i rutan till vänster om fondernas namn. Klicka sedan på ”Jämför”.

Spara som favorit

Dessutom går det bra att spara urvalet i jämförelser som favoriter i din webbläsare, eftersom koderna för de valda fonderna ligger med i söksträngen. Dock går det inte att spara en exakt tidsperiod i favoriten.

Under diagrammet finns dessutom samma urval tabeller som i den vanliga sökningen. Om du har sparat egna urval av kolumner under Medlem / Kolumninställningar, så fungerar även dessa, och ligger som vanligt under ”Egna” längst till vänster i tabellhuvudet.

Om du vill kontrollera fonderna i en sparad portfölj med jämför så går det också bra: logga in, välj portföljen direkt i ”Sök fond” eller gå dit med genvägen ”Visa i fondlistan”. Sedan är det bara att bocka för upp till 12 fonder och klicka på ”Jämför”.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar