Henrik Didner har aldrig fått något jobb

Jonas Lindmark 2019-01-20 | 9:51
Facebook Twitter LinkedIn

En av Sveriges mest kända fondförvaltare, Henrik Didner, fyller 60 år i mars och berättar om sitt liv i en intervju i Realtid. Han fick aldrig det jobb han sökte på Asea, tvivlade på möjligheterna som akademiker och misslyckades med att skapa nya kursdiagram för aktier.

Så istället startade han ett fondbolag tillsammans med Adam Gerge med inspiration från amerikanen Peter Lynch, en stjärnförvaltare som bidrog till att Fidelity blev ett av de största fondbolagen i USA. Vid starten i oktober 1994 innehöll Didner & Gerge Aktiefond bara 6,5 miljoner kronor, insatta av släkt och gamla kollegor. Det tog tio månader innan de fick den första kunden som de inte kände. De senaste åren har den varit den allra största Sverigefonden, med över 40 miljarder i förvaltat kapital.

Läs mer: <

a href="//www.realtid.se/karriar/jag-har-inte-gjort-nagon-karriar"> Realtid.se

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar