Trippelseger för Prior Nilsson

Jonas Lindmark 2019-01-31 | 9:40
Facebook Twitter LinkedIn

Prior Nilsson är "Årets fondbolag 2018" och tar dessutom hem titlarna "Årets uppstickare" och "Årets hedgefond", när månadstidningen Privata Affärer offentliggör de sex fonder som juryn har valt att belöna. Motiveringen är att alla fondbolagets 5 fonder gav positiv avkastning ifjol trots en stökig marknad.

Övriga vinnare enligt juryn är Lannebo Sverige Plus som utses till "Året Sverigefond", SEB Sverige Småbolag "Årets småbolagsfond" och Lancelot Camelot "Årets globalfond". Två av fyra i juryn är anställda av Indecap, ett fondföretag som har nio egna fonder.

Dessutom har läsarna kunnat rösta på tidningens hemsida och där valt Gladiator till "Läsarnas favorit", troligen delvis för att denna hedgefond under 2018 gav högst avkastning av alla svenskregistrerade fonder, 19,

7 procent. Däremot kunde Gladiator inte vinna utmärkelsen "Årets hedgefond" eftersom det stora intresset gjort att den under hösten växte till 5 miljarder kronor i förvaltat kapital och stängde för nya insättningar.

Läs mer: Privata Affärer

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar