Höjd PPM-ränta inom traditionell försäkring

Jonas Lindmark 2019-06-04 | 11:48
Facebook Twitter LinkedIn

Pensionsmyndigheten höjer från 1 juni återbäringsräntan i den traditionella försäkringen från 6 till 7 procent per år. Det påverkar marknadsvärdet på PPM-kontot och pensionen för de 325.000 personer som har valt att ta ut sin premiepension som traditionell livförsäkring.

"En stark avkastning på den traditionella försäkringens tillgångar gör att konsolideringen har stigit till 109 procent. Det är utanför vårt målintervall på 95 - 105 procent och vi väljer därför att fördela ut pengarna på kontona i en något snabbare takt" säger Anders Carlsson som är tillförordnad chefaktuarie på Pensionsmyndigheten.

Du som går i pension kan välja att ha kvar dina PPM-pengar i fondförsäkring eller byta till traditionell försäkring, som utöver pensionsbeloppet har ett lägsta garanterat m

ånadsbelopp som pensionen aldrig kan understiga. Återbäringsräntan varierar beroende på avkastningen på det förvaltade kapitalet som just nu summerar till 41 miljarder kronor.

Läs mer: Pensionsmyndigheten

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar