PPM:s fondtorg överlever ett år till

Nordic Info Team 2020-06-05 | 15:07
Facebook Twitter LinkedIn

De stora förändringar av premiepensionen hos Pensionsmyndigheten (PPM) som statliga utredningar har föreslagit från januari 2021 kommer att skjutas på framtiden, säger tre av de borgerliga representanterna i riksdagens beslutsforum, Pensionsgruppen, i intervjuer i Dagens Industri. Den överenskommelse om förändringar som gäller innehåller inte något datum, enligt Katarina Brännström, moderat riksdagsledamot och medlem av Pensionsgruppen.

”PPM är en viktig del av pensionssystemet, där vi svenskar kan dra nytta av avkastningen på kapitalmarknaden. Förslaget om Sjunde AP-fonden är helt fel väg att gå, det får inte finnas misstanke om att valfriheten och konkurrensen begränsas” säger Mats Persson, liberal ledamot i Pensionsgruppen.

”Det kommer att bli uppskjutet, det är jag fullständigt övertygade om”, säger Centerpartiets ledamot i pensionsgruppen, Solveig Zander, till Pensionsnyheterna.

Källa: Dagens Industri

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Nordic Info Team  - a collaboration to translate and publish Morningstar analysis in Denmark, Finland, Norway and Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar