4 Warren Buffet-aktier att köpa

Berkshire Hathaway har släppt sin kvartalsrapport för första kvartalet 2022 denna vecka, vilket betyder att det är dags att leta igenom Berkshires senaste portfölj efter undervärderade Warren Buffett-aktier. Här kommer fyra. 

Susan Dziubinski 2022-05-18 | 12:46
Facebook Twitter LinkedIn

warren buffet

Det första kvartalet var tufft för investerare, men inte överraskande ett hektiskt för Berkshires investeringsteam, som praktiserade vad Warren Buffett har predikat: "Var rädd när andra är giriga och giriga när andra är rädda."

Berkshire initierade nya positioner i aktierna Citigroup C, Ally Financial ALLY, Occidental Petroleum OXY, HP HPQ, Markel MKL, McKesson MCK, Celanese CE och Paramount Global PARA och utökade sina andelar i Apple AAPL, Chevron CVX och General Motors GM, bland annat. Bland de aktier som såldes under första kvartalet sålde teamet helt och hållet sina positioner i AbbVie ABBV och Bristol-Myers Squibb BMY – och kanske mest slående, sålde sin långvariga position i Wells Fargo WFC. Teamet minskade också sin andel i Verizon VZ till nästan ingenting.

De flesta av de börsnoterade aktierna i Berkshire Hathaway – både nya köp och befintliga positioner – är rättvist värderade eller övervärderade, enligt Morningstars mätvärden.

4 intressanta Warren Buffet aktieurval

Dessa fyra aktier går att hitta i Warren Buffets portfölj enligt senaste kvartalsrapporten och är undervärderade i mitten på maj: 

 1. Citigroup C
 2. DaVita DVA
 3. Moody's MCO
 4. Paramount PARA

Här nedan följer lite om varför vi gillar var och en av dessa aktier till dessa priser, tillsammans med några viktiga Morningstar-mått. All data gäller den 16 maj 2022.

Citigroup

 • Morningstar Rating: ★★★★★
 • Morningstar Economic Moat Rating: Ingen
 • Moat Trend: Stabil
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
 • Industry: Bank–Diversifierad

Ett Warren Buffett-aktieval som köptes under första kvartalet i år, Citigroup, är ett pågående arbete: banken är mitt uppe i att sälja av flera konsumentenheter och fokuserar om på sin kärnverksamhet för internationella företagsbanker och sin nordamerikanska konsument- och globala förmögenhetsföretag.

"I slutet av denna process tror vi att banken kommer att bli lättare att förstå, strukturellt mer fokuserad och förhoppningsvis ha en mer förutsägbar och stabil avkastningsprofil", säger Morningstar senioranalytiker Eric Compton. Bankens komplexa historia har tyngt dess aktiekurs: Vi tror att Citigroup-aktien är värd 78 dollar, och den handlas i 5-stjärniga intervall när detta skrivs, vilket tyder på att det är betydligt undervärderat.

DaVita

 • Morningstar Rating: ★★★★
 • Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
 • Moat Trend: Stabil
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
 • Industry: Sjukvårdsinrättningar

DaVita är en medelstor aktie som inte tar upp en stor plats i Berkshire Hathaways portfölj. Berkshire äger dock 38% av DaVitas aktie. DaVita är den största leverantören av dialystjänster i USA. Med sitt stora nätverk, rykte för kvalitet och omfattande läkarrelationer har företaget skapat ett snävt Morningstar Economic Moat Rating, säger Morningstars senioranalytiker Julie Utterback.

Även om bolaget rapporterade svagare resultat för första kvartalet än vad marknaden förväntade sig på grund av ökat kostnadstryck och ökningen av varianten av omicron coronavirus, bibehöll ledningen sin guidning för helåret. Vi tilldelar DaVita-aktien en uppskattning av fair value på 116 dollar.

Moody's

 • Morningstar Rating: ★★★★
 • Morningstar Economic Moat Rating: Wide
 • Moat Trend: Stabil
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Exemplariskt
 • Industry: Finansiell data och börser

Makroekonomisk volatilitet och stigande räntor tynger emissionsutsikterna för denna ledande leverantör av kreditbetyg på räntebärande värdepapper. Vi tycker ändå att Moody's breda ekonomiska vallgrav är stabil, tack vare bolagets starka konkurrensposition och solida rörelsemarginal, säger Morningstar-analytikern Rajiv Bhatia. Vi tror också att Moody's-aktien – som Berkshire Hathaway äger mer än 13% av – är undervärderad. Vi tilldelar Moody's aktie en uppskattning av verkligt värde på 350 dollar.

Paramount

 • Morningstar Rating: ★★★★★
 • Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
 • Moat Trend: Negativ
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
 • Industry: Underhållning

Precis som Citigroup var Paramount en aktie som köptes under första kvartalet 2022. Företaget fick en solid start 2022 med imponerande tillväxt i Paramount+, och dess expansion direkt till konsument kompenserade för svaga resultat i dess tv och studio företag. Vi tror att Paramount har skapat en smal ekonomisk vallgrav, tack vare sin världsomspännande portfölj av sändnings- och kabelnät, produktionsstudior och innehållsbibliotek, säger Morningstars senioranalytiker Neil Macker. Vi tror att Paramount-aktien är värd 58 dollarper aktie idag. Även efter att ha njutit av en prisuppgång efter nyheterna om Berkshires köp, ser aktien fortfarande undervärderad ut.

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
AbbVie Inc153,80 USD0,42Rating
Ally Financial Inc34,20 USD2,06
Apple Inc138,93 USD1,62Rating
Berkshire Hathaway Inc Class A415 850,00 USD1,69Rating
Berkshire Hathaway Inc Class B277,50 USD1,64Rating
Bristol-Myers Squibb Co76,84 USD-0,21Rating
Celanese Corp Class A115,72 USD-1,61Rating
Chevron Corp146,51 USD1,19Rating
Citigroup Inc44,30 EUR0,41
Citigroup Inc46,87 USD1,91Rating
DaVita Inc83,11 USD3,94Rating
General Motors Co32,19 USD1,35Rating
HP Inc31,87 USD-2,78Rating
Markel Corp1 321,87 USD2,21
McKesson Corp329,53 USD1,02
Moody's Corporation274,91 USD1,08
Occidental Petroleum Corp60,44 USD2,65Rating
Paramount Global Class A27,84 USD2,13
Paramount Global Class B25,21 USD2,15Rating
Wells Fargo & Co39,92 USD1,91Rating
Verizon Communications Inc51,64 USD1,75Rating

About Author

Susan Dziubinski

Susan Dziubinski  Susan Dziubinski is senior product manager with Morningstar.com.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings