4 Warren Buffet-aktier att köpa

Berkshire Hathaway har släppt sin kvartalsrapport för första kvartalet 2022 denna vecka, vilket betyder att det är dags att leta igenom Berkshires senaste portfölj efter undervärderade Warren Buffett-aktier. Här kommer fyra. 

Susan Dziubinski 2022-05-18 | 12:46
Facebook Twitter LinkedIn

warren buffet

Det första kvartalet var tufft för investerare, men inte överraskande ett hektiskt för Berkshires investeringsteam, som praktiserade vad Warren Buffett har predikat: "Var rädd när andra är giriga och giriga när andra är rädda."

Berkshire initierade nya positioner i aktierna Citigroup C, Ally Financial ALLY, Occidental Petroleum OXY, HP HPQ, Markel MKL, McKesson MCK, Celanese CE och Paramount Global PARA och utökade sina andelar i Apple AAPL, Chevron CVX och General Motors GM, bland annat. Bland de aktier som såldes under första kvartalet sålde teamet helt och hållet sina positioner i AbbVie ABBV och Bristol-Myers Squibb BMY – och kanske mest slående, sålde sin långvariga position i Wells Fargo WFC. Teamet minskade också sin andel i Verizon VZ till nästan ingenting.

De flesta av de börsnoterade aktierna i Berkshire Hathaway – både nya köp och befintliga positioner – är rättvist värderade eller övervärderade, enligt Morningstars mätvärden.

4 intressanta Warren Buffet aktieurval

Dessa fyra aktier går att hitta i Warren Buffets portfölj enligt senaste kvartalsrapporten och är undervärderade i mitten på maj: 

 1. Citigroup C
 2. DaVita DVA
 3. Moody's MCO
 4. Paramount PARA

Här nedan följer lite om varför vi gillar var och en av dessa aktier till dessa priser, tillsammans med några viktiga Morningstar-mått. All data gäller den 16 maj 2022.

Citigroup

 • Morningstar Rating: ★★★★★
 • Morningstar Economic Moat Rating: Ingen
 • Moat Trend: Stabil
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
 • Industry: Bank–Diversifierad

Ett Warren Buffett-aktieval som köptes under första kvartalet i år, Citigroup, är ett pågående arbete: banken är mitt uppe i att sälja av flera konsumentenheter och fokuserar om på sin kärnverksamhet för internationella företagsbanker och sin nordamerikanska konsument- och globala förmögenhetsföretag.

"I slutet av denna process tror vi att banken kommer att bli lättare att förstå, strukturellt mer fokuserad och förhoppningsvis ha en mer förutsägbar och stabil avkastningsprofil", säger Morningstar senioranalytiker Eric Compton. Bankens komplexa historia har tyngt dess aktiekurs: Vi tror att Citigroup-aktien är värd 78 dollar, och den handlas i 5-stjärniga intervall när detta skrivs, vilket tyder på att det är betydligt undervärderat.

DaVita

 • Morningstar Rating: ★★★★
 • Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
 • Moat Trend: Stabil
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
 • Industry: Sjukvårdsinrättningar

DaVita är en medelstor aktie som inte tar upp en stor plats i Berkshire Hathaways portfölj. Berkshire äger dock 38% av DaVitas aktie. DaVita är den största leverantören av dialystjänster i USA. Med sitt stora nätverk, rykte för kvalitet och omfattande läkarrelationer har företaget skapat ett snävt Morningstar Economic Moat Rating, säger Morningstars senioranalytiker Julie Utterback.

Även om bolaget rapporterade svagare resultat för första kvartalet än vad marknaden förväntade sig på grund av ökat kostnadstryck och ökningen av varianten av omicron coronavirus, bibehöll ledningen sin guidning för helåret. Vi tilldelar DaVita-aktien en uppskattning av fair value på 116 dollar.

Moody's

 • Morningstar Rating: ★★★★
 • Morningstar Economic Moat Rating: Wide
 • Moat Trend: Stabil
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Exemplariskt
 • Industry: Finansiell data och börser

Makroekonomisk volatilitet och stigande räntor tynger emissionsutsikterna för denna ledande leverantör av kreditbetyg på räntebärande värdepapper. Vi tycker ändå att Moody's breda ekonomiska vallgrav är stabil, tack vare bolagets starka konkurrensposition och solida rörelsemarginal, säger Morningstar-analytikern Rajiv Bhatia. Vi tror också att Moody's-aktien – som Berkshire Hathaway äger mer än 13% av – är undervärderad. Vi tilldelar Moody's aktie en uppskattning av verkligt värde på 350 dollar.

Paramount

 • Morningstar Rating: ★★★★★
 • Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
 • Moat Trend: Negativ
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
 • Industry: Underhållning

Precis som Citigroup var Paramount en aktie som köptes under första kvartalet 2022. Företaget fick en solid start 2022 med imponerande tillväxt i Paramount+, och dess expansion direkt till konsument kompenserade för svaga resultat i dess tv och studio företag. Vi tror att Paramount har skapat en smal ekonomisk vallgrav, tack vare sin världsomspännande portfölj av sändnings- och kabelnät, produktionsstudior och innehållsbibliotek, säger Morningstars senioranalytiker Neil Macker. Vi tror att Paramount-aktien är värd 58 dollarper aktie idag. Även efter att ha njutit av en prisuppgång efter nyheterna om Berkshires köp, ser aktien fortfarande undervärderad ut.

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
AbbVie Inc144,57 USD0,29Rating
Ally Financial Inc30,81 USD0,10Rating
Apple Inc193,42 USD2,11Rating
Berkshire Hathaway Inc Class A539 250,00 USD-0,58Rating
Berkshire Hathaway Inc Class B355,03 USD-0,46Rating
Bristol-Myers Squibb Co50,23 USD0,50Rating
Celanese Corp Class A140,00 USD-0,99Rating
Chevron Corp142,86 USD-1,39Rating
Citigroup Inc43,20 EUR-0,87
Citigroup Inc46,70 USD-1,41Rating
DaVita Inc104,61 USD-1,86Rating
General Motors Co32,68 USD-1,18Rating
HP Inc28,86 USD-0,62Rating
Markel Corp1 401,29 USD-0,63Rating
McKesson Corp460,79 USD0,32Rating
Moody's Corporation375,66 USD0,46Rating
Occidental Petroleum Corp57,28 USD-1,00Rating
Paramount Global Class A18,96 USD-3,27
Paramount Global Class B15,51 USD-2,76Rating
Wells Fargo & Co44,49 USD-1,40Rating
Verizon Communications Inc38,42 USD1,00Rating

About Author

Susan Dziubinski

Susan Dziubinski  Susan Dziubinski is senior product manager with Morningstar.com.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar