Tjurmarknaden är tillbaka

Den erkände strategen Edward Yardini som under förra året såg motståndskraft i den amerikanska ekonomin även när oron för recession växte, är fortfarande optimistisk gällande vart de globala finansiella tillgångar är på väg.

Finwire 2023-01-12 | 16:20
Facebook Twitter LinkedIn

bull bear

"Utsikterna för världsekonomin förbättras faktiskt", sa grundaren av Yardeni Research till Bloomberg Televisions Surveillance på onsdagen.

Amerikanska aktier har efter bottennoteringen den 12 oktober 2022 stigit med nästa 10%.

"Det var slutet på björnmarknaden och vi är tillbaka i en tjurmarknad", sa Yardini.

Han sa vidare att det naturligtvis kommer att finnas "en hel del volatilitet" när marknader över hela världen uthärdar centralbankernas åtstramning och investerarna sorterar igenom effekterna av högre räntor på tillväxten.

Men "fallet i naturgaspriserna i Europa tyder på att Europa kanske inte har någon recession. Kina bör öppna sig" efter att ha övergivit sin restriktiva covid-politik, vilket stärker landets ekonomi.

"Investerare blir just nu mer optimistiska när det gäller den globala ekonomin och letar efter platser där värdena fortfarande är billiga", sa han. "Vi har redan haft en stor uppgång i Kina och nu tittar de på Europa. En diversifierad portfölj är vettigt."

I USA bör industriaktier gå bra eftersom det finns så mycket pengar i pipeline när det gäller finanspolitiska stimulanser, sa han vidare.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar