ECB måste fortsätta åtstramningen

ECB måste fortsätta att strama åt för att dämpa pristrycket och hålla inflationsförväntningarna förankrade. Det sade ECB-ledamoten Joachim Nagel i en intervju som publicerades idag.

Finwire 2023-01-24 | 14:40
Facebook Twitter LinkedIn

 

ECB

"Vi måste fortsätta att strama åt penningpolitiken för att dämpa pristrycket och hålla inflationsförväntningarna förankrade vid vårt inflationsmål. Den höga inflationen innebär verkligen en stor påfrestning för familjer, företag och våra ekonomier som helhet", sade Nagel till den franska tidningen L'Express i en intervju som han gjorde tillsammans med sin ECB-kollega Francois Villeroy de Galhau, skriver Reuters.

"De värst drabbade är de människor som har så lite i första hand. Vi måste tygla inflationen. Vårt arbete är inte klart ännu", tillade Nagel.

Europeiska centralbankens beslutsfattare lade på måndagen fram olika åsikter om framtida räntehöjningar, vilket tyder på att åtgärder utöver nästa veckas höjning med en halv procentenhet fortfarande är omtvistade, skriver Reuters.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar