Sinch faller tvåsiffrigt efter rapport

Molnkommunikationsbolaget Sinch redovisade på torsdagsmorgonen ett resultat som var i linje med förväntningarna, men vd lyfte fram ett utmanande marknadsklimat. Aktien rasar tvåsiffrigt. 

Johanna Englundh 2023-04-27 | 9:53
Facebook Twitter LinkedIn

sinch

Sinch redovisade ett justerat ebitda-resultat på 834 miljoner kronor under det första kvartalet 2023. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 830 miljoner enligt Infronts sammanställning av nio analytikers estimat.

Nettoomsättningen landade på 6.927 miljoner kronor vilket var en ökning från 6.550 miljoner under samma period 2022. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 7.038 miljoner. Den organiska tillväxten kom in på minus 3 procent. 

”Det är även tydligt att vi nu möter ett nytt och mer utmanande marknadsklimat. Företag ser över sina kostnader och trimmar verksamheten för att säkra och förbättra sin finansiella ställning. Även om våra produkter ofta används för att effektivisera verksamheter och minska kostnader så är den omedelbara effekten av denna nedgång sammantaget negativ. Detta är särskilt tydligt när vi ser till våra större kunder där meddelandevolymerna i vår befintliga kundbas påverkas negativt”, skriver Laurinda Pang, vd för Sinch, i rapporten. 

Aktien hade rasat över 13% strax innan klockan 10 på torsdagsmorgonen, och var den av de 30 bolag i storbolagsindexet OMXS30 som handlades ned absolut mest. 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Sinch AB25,19 SEK-2,67

About Author

Johanna Englundh

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar