Anchorage och Blackrock försvarar SBB i obligationstvisten

En grupp investerare, inklusive fondjätten Blackrock och amerikanska investeringsfirman Anchorage Capital Group, har anlitat rådgivare för att motverka de obligationsinnehavare som hävdar att SBB inte uppfyller lånekovenanter för bolagets obligationer.

Finwire 2023-06-16 | 16:12
Facebook Twitter LinkedIn

sbb

En grupp investerare som äger obligationer för mer än 1 miljard euro i fastighetsbolaget SBB har anlitat en rådgivare för att motverka ansträngningarna från rivaliserande obligationsägare som hävdar att företaget riskerar en default.

Investerargruppen, som inkluderar Anchorage Capital Group och Blackrock, kommer representeras av PJT Partners och planerar att samarbete med SBB för att bemöta anklagelserna om att bolaget har brutit mot obligationsvilloren. Det uppger insatta personer för Bloomberg News.

Det här är det senaste steget i en pågående dispyt mellan SBB och en grupp långivare som kallar sig för "B2023 Funds" och som äger sociala obligationer i bolaget.

B2023 Funds skickade den 1 juni ett brev till SBB där gruppen hävdade att bolaget bröt mot kovenanterna i lånevillkoren. Det skulle i sin tur innebär ett "event of default", vilket ger långivarna att kräva återbetalning av lånet inom 30 dagar, det vill säga den 29 juni.

SBB:s B-aktie strax före kl 16.00 på fredagen upp med 1,7 procent till 4,886 kronor senast betalt.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar