Hexagons sparpaket är en mer långsiktig åtgärd - aktien faller

Mätteknikbolaget Hexagon släppte sin rapport för andra kvartalet under onsdagsmorgonen. Bolagets omsättning steg men nettoresultatet minskade i jämförelse med samma period i fjol.

Finwire 2023-07-26 | 15:49
Facebook Twitter LinkedIn

hexagon

Vid frågestunden under bolagets telefonkonferens låg fokus på bolagets kostnadsbesparingsprogram och den organiska tillväxten.

Till skillnad från det kostnadsbesparingsprogram som lanserades under 2020 beskrivs dagens program vara av en mer långsiktig åtgärd, för att effektivisera strategiska investeringar samt anpassa kostnadsstrukturen i olönsamma verksamheter.

Den organiska tillväxten landade på 8 procent under kvartalet, vilket analytikerna var frågsamma gällande med bakgrund av förra veckans blankarrapport från Viceroy. På frågor om hur detta redovisas säger bolaget att förvärv först ingår i organisk tillväxt efter 12 månader.

"Och vi har rapporterat intäkterna för varje förvärv som vi har gjort som vi ser är väsentliga. Och för oss är det vilket förvärv som helst med intäkter över 15 miljoner euro", konstaterar man.

Bolaget meddelar också att man kommer att svara detaljerat på påståendena i blankarrapporten i en framtida rapport.

Vid 15:45 på onsdagen hade aktien handlats ner till 104:60 kronor, vilket innebär ett ras på strax över 10 procent.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar