Din finansiella kalender för Norden 2024

Förbered dig för nya börsåret på bästa sätt och skriv in dessa datum i din finansiella kalender för Norden 2024. Vi listar allt från viktiga räntebesked, helgdagar som påverkar börsens öppettider, viktiga valdagar till rapportsäsonger.

Johanna Englundh 2023-12-13 | 9:33
Facebook Twitter LinkedIn

nyårsfirande norge

Ränteläget har varit avgörande för börsutvecklingen de senaste åren och marknaden kommer noggrant följa räntebeskeden under 2024. För investerare är det därför värdefullt att hålla koll på när de olika centralbankerna meddelar sina räntebesked. Här nedan finns datumen för fyra viktiga centralbanker för de nordiska länderna: Sveriges Riksbank, Norges Bank, ECB och FED. Observera att Danmarks Nationalbank, med en fast växelkurs, inte håller regelbundna penningpolitiska möten och kan ändra räntan när som helst. Därför är inte Danmarks Nationalbank med i tabellen nedan.

 

 

Men det är inte bara räntebesked som är viktiga för börsen. En vital del för att du ska kunna handla är att börsen är öppen, därför hittar du alla dagar svenska, norska, danska och finska börsen håller stängt under 2024 här nedan. Du får också reda på när rapportsäsongerna drar i gång och andra viktiga händelser som kan vara bra att lägga in i kalendern.

 

 

 

 

 

Håll dig uppdaterad - men tajma inte marknaden! 

Ovanstående datum är endast ett urval av de datum som kan påverka den finansiella marknaden och våra portföljer nästa år. Beroende på din investeringsportfölj och preferenser kan därmed andra datum vara viktiga för dig att hålla ett öga på också. Som långsiktig investerare är det bäst att inte försöka tajma marknaden, något som vi ständigt återkommer till på Morningstar. Se till att du håller fast vid din långsiktiga strategi och se dessa datum mer som ett sätt att hålla dig uppdaterad, än något att förändra din portfölj utifrån. Och slutligen, kom ihåg att det närmaste vi kan komma en gratislunch på börsen är diversifiering.

 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Johanna Englundh

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar