Konflikten kring Suezkanalen kan påverka Ikea och Volvo Cars

Möbeljätten Ikea och biltillverkaren Volvo Cars ser växande problem när fraktföretag inte vågar åka igenom Suezkanalen på grund av den senaste tidens konflikter i regionen.

Finwire 2023-12-21 | 13:27
Facebook Twitter LinkedIn

transportfärja i suez kanalen

Ikea utför inga egna transporter men kan påverkas negativt av att leverantörer inte kan få igenom sina varor i kanalen. Det skriver Dagens Nyheter.

Till DN skriver bolagets mediekontakt kan "situationen i Suezkanalen leda till förseningar och den kan påverka tillgängligheten på vissa IKEA-produkter framåt".

Även Volvo Cars riskerar att påverkas negativt av situationen.

”Vi är medvetna om den nuvarande situationen i Suezkanalen och en utredning av de potentiella effekterna av en omläggning pågår. När detta är klart kommer vi att ha en klarare bild”, skriver bolagets PR- och kommunikationschef Magnus Holst till tidningen.

Sedan oroligheter blossat upp i regionen har flera stora fraktföretag besluta att lägga om sina transporter. Bland dem finns den danska jätten Maersk.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar