Bernstein spår att bitcoin når 150 000 dollar 2025, kan nå 80 000 dollar redan i år

Bernstein spår att bitcoin kommer att stiga till 80 000 dollar i slutet av 2024, för att sedan stiga ytterligare till 150 000 dollar under 2025. Det rapporterar Street Insider.

Finwire 2024-01-02 | 14:10
Facebook Twitter LinkedIn

crypto

- Vi är på väg att inleda en ny kryptoera, som kännetecknas av en aldrig tidigare skådad institutionell acceptans. Detta driver kapital från traditionella marknader till kryptomarknader. Den här situationen saknar motstycke, skriver analytikern Gautam Chhugani till kunder, och tillägger:

- Vi befinner oss också i en gynnsam makroekonomisk situation, med räntetoppar, minskad inflationstakt och chanser till monetär stimulans under ett stort valår globalt.

Bernstein räknar också med att en bitcoin-ETF lanseras denna vecka eller nästa vecka.

Analytikern refererar till uttrycket "köp ryktet, sälj på nyheten", men rekommenderar inte att sälja på nyheten, köp istället när kryptovalutan dippar, råder han.

- Att sälja på nyheten i det här fallet är som att sälja för en korrigering på 15-20 procent men missa möjligheten till dubblerad kurs.

Analytikern påpekar också att det kan komma fler positiva katalysatorer kring bitcoin framöver, där halvering är en av dem, alltså att bitcoinproduktionen kapas i hälften.

Detta har skett tre gånger tidigare, där den senaste halveringen ägde rum 11 maj 2020. Nästa halvering väntas i april i år, vilket kan påverka priset på kryptovalutan.

Bitcoin handlas under tisdagen till cirka 45 400 dollar, den högsta nivån sedan april 2022.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar