Nvidias rapport: aktien rusade på blomstrande AI-intäkter

Morningstar höjde sin uppskattning av verkligt värde från 480 USD till 730 USD för Nvidias aktie i takt med att analytikern uppgraderade sina långsiktiga vinst- och intäktsförväntningar.

Brian Colello, CPA 2024-02-23 | 7:25
Facebook Twitter LinkedIn

Nvidia

Nvidia släppte en vinstrapport som slog prognosen den 21 februari och aktierna ökade med nästan 15% i handeln dagen efter. Här är vad vår analytiker tyckte om resultatet.

Nvidia (NVDA) rapporterade ännu ett kvartal med enastående intäkter och resultat samtidigt som investerarna fick en prognos för aprilkvartalet som låg långt över våra förväntningar. Ledande cloud computing-företag planerar att öka sina investeringar för att tillgodose efterfrågan på utbildning och inferens inom artificiell intelligens, och det verkar som att praktiskt taget alla dessa utgifter kommer att hamna i Nvidias fickor.

Ännu viktigare är att vi förväntar oss en sund tillväxt för Nvidias intäkter från datacenter efter 2024, eftersom Nvidias Cuda-mjukvara bör bidra till en stark kundlojalitet för befintliga AI-modeller och arbetsbelastningar.

Morningstarbetyg för Nvidia

• Fair Value Estimate: $730
• Morningstar Rating: ★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Wide
• Morningstar Uncertainty Rating: Very High

Vi höjer vår uppskattning av verkligt värde för Nvidia till 730 USD från 480 USD eftersom vi höjer våra kortsiktiga och långsiktiga intäkts- och lönsamhetsantaganden tack vare den enorma ökningen av efterfrågan på AI-beräkningar. Vi upprepar vårt mycket höga osäkerhetsbetyg, eftersom konkurrenslandskapet inom AI verkar förändras nästan varje vecka.

Nvidias totala intäkter under januarikvartalet uppgick till 22,1 miljarder dollar, en ökning med 22% sekventiellt, en ökning med 265% jämfört med föregående år och före guidningen på 20 miljarder dollar. Datacenter är fortfarande det enda segment som bör vara viktigt för investerare. DC-intäkterna på 18,4 miljarder dollar ökade med 27% sekventiellt när fler grafikprocessorförpackningar kom online och ökade med 409% jämfört med året innan och översteg de 15,0 miljarder dollar som Nvidia tjänade i DC-segmentet hela förra året.

Läs analytikerns rapportkommentar i fullo

på Morningstar.com

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
NVIDIA Corp796,77 USD-3,33Rating

About Author

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar