Bostadspriserna steg för tredje månaden i rad: "Man kan ana ett trendbrott"

Mars markerade den tredje månaden i rad med stigande bostadspriser i Sverige och för första gången sedan årsskiftet uppvisar nu också den underliggande trenden en lite mer tydlig uppgång. Enligt SBAB kan detta vara ett trendbrott. 

Finwire 2024-04-02 | 12:22
Facebook Twitter LinkedIn

hus i Stockholm

Bostadspriserna steg med 1,9 procent i mars i Sverige som helhet. Det var tredje månaden i rad med stigande priser. Lägenhetspriserna steg med 1,2 procent och villapriserna med 2,2 procent. För första gången sedan årsskiftet uppvisar nu också den underliggande trenden en lite mer tydlig uppgång.

Det visar SBAB Booli Housing Price Index (HPI) för mars.

"Bostadspriserna har nu stigit tre månader i rad och med sammanlagt drygt 4 procent sedan årsskiftet. Möjligen kan man nu ana ett litet trendbrott då vi även ser en svag uppgång i den underliggande trenden, alltså när man justerar prisuppgången för hur mycket priserna normalt brukar ändras vid denna tidpunkt på året och andra tillfälliga effekter", säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar