Microsofts resultat överträffar prognoserna efter stark AI- & moln-efterfrågan

Vi höjer vårt fair value-estimat för aktien efter imponerande resultat

Dan Romanoff 2024-04-26 | 13:33
Facebook Twitter LinkedIn

Microsoft logo

Microsoft (MSFT) släppte sin kvartalsrapport den 25 april. Här är vad vår analytiker tyckte om rapporten.

Viktiga Morningstarbetyg för Microsoft

•  Uppskattning av verkligt värde: $435
•  Morningstars betyg: 3 stjärnor
•  Morningstars betyg för ekonomisk vallgrav: Bred
•  Morningstars osäkerhetsbetyg: Medelhög

Vi har höjt vår fair value-estimat för aktien till 435 USD per aktie, från tidigare 420 USD, efter ytterligare en uppsättning starka kvartalsresultat och starkare tillväxt och lönsamhet på kort sikt.

Vad vi tyckte om Microsofts rapport

Microsoft fortsätter att leverera med starka resultat för tredje kvartalet och överträffar både våra estimat för topp- och bottenlinjen. Resultaten är imponerande från de flesta vinklar, men vi lyfter fram styrka inom AI, Azure och spel; en kraftig ökning av bokningar från stora Azure-affärer; och robust marginalutveckling trots nedåtgående tryck från Activision-förvärvet är våra viktigaste slutsatser.

Artificiell intelligens är fortsatt i fokus och bidrog med 700 baspunkter till Azures tillväxt. Ledningen gav också en förhandsinformation på hög nivå för räkenskapsåret 2025 som inkluderade tvåsiffrig omsättningstillväxt och en minskning av rörelsemarginalen med cirka 1 procentenhet, vilket överensstämmer med vår modell. Aktien handlades upp med 4% efter stängning och ligger därmed kvar på 3-stjärnigt territorium.

Vi ser resultat som förstärker vår långsiktiga avhandling som fokuserar på spridningen av hybridmolnmiljöer och Azure eftersom företaget fortsätter att använda sin lokala dominans för att låta kunderna flytta till molnet i sin egen takt. Vi centrerar våra tillväxtantaganden kring Azure, migrering till Microsoft 365 E5 och Power Platform för långsiktigt värdeskapande. AI bidrar också snabbt till tillväxten, vilket vi ser som en annan sekulär drivkraft.

För marskvartalet ökade intäkterna med 17% jämfört med föregående år till 61,86 miljarder dollar, jämfört med mittpunkten av guidningen på 60,50 miljarder dollar. Vi beräknar att Activision tillförde cirka 2,05 miljarder dollar till intäkterna. Jämfört med samma period föregående år ökade produktivitet och affärsprocesser med 12%, intelligent cloud ökade med 21% och more personal computing ökade med 17%. Jämfört med guidningen kom både MPC och IC in över den övre gränsen, medan PBP var strax under den övre gränsen. Bra försäljningsarbete och en försäljningsmix mot mjukvara, bort från hårdvara, stärkte marginalerna.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Microsoft Corp410,38 USD0,91Rating

About Author

Dan Romanoff  är en aktieanalytiker på teknik-, media- och telekommunikationsteamet för Morningstar i Chicago.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar