Börjar fondspararna genomskåda fond-i-fonder?

Jonas Lindmark 2006-09-19 | 13:09
Facebook Twitter LinkedIn
Augusti var årets sämsta månad för fond-i-fond med ett nettosparande på ungefär 200 miljoner, skriver Avanzas nya nättidning Placera Nu. Månadsstatistiken från Fondbolagens Förening visar att bruttoinsättningarna var mindre än hälften av nivån tidigare i år, samtidigt som även bruttouttagen var lägre än normalt. Fortfarande är fond-i-fond den enda typ av fonder som redovisade ett positivt nettospa

rande varje månad, men nettosparandet har tidigare under året pendlat mellan 1 till 1,7 miljarder. Inflödet i fond-i-fonder styrs framförallt av hårdsäljning från storbankernas sida, skriver Placera Nu: "Det minskade inflödet kanske beror på att spararna börjar genomskåda att de får de gamla vanliga fonderna som finns i utbudet ompaketerade till fond-i-fonder med ett nytt namn och en ny högre avgift."

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar