Afrikafonder hänger på råvaruefterfrågan

Jonas Lindmark 2007-11-01 | 10:16
Facebook Twitter LinkedIn
HQ Afrika och Simplicity Afrika lanserades i maj förra året och investerar främst i Sydafrika. Avkastningen var negativ de första månaderna men andelskursen har stigit rejält under 2007. E24:s privatekonomisajt Pengar24 har intervjuat Ulf Ingemarson, ansvarig förvaltare på Simplicity, och Hubert Fromlet, Swedbanks chefsekonom som nyligen analyserat Afrika. "Både Sydafrika och Nigeria har gynnats a

v den ökade efterfrågan på råvaror från Asien" säger Ulf Ingemarson, ansvarig förvaltare på Simplicity. Hubert Fromlet är mer positiv till Asien och särskilt Kina: "Samma utveckling kan man inte vänta sig i Afrika, men det finns ljusglimtar även där. Tror man på en bra världsekonomi och en bra utveckling av råvarupriserna så är inte kopplingen till Afrika ologisk."

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar