Intresset åter för aktiefonder i februari

Jonas Lindmark 2008-03-10 | 11:06
Facebook Twitter LinkedIn
Efter uttag på hela 21 miljarder kronor netto ur aktiefonder i januari, återvände det svenska fondsparandet till normala flöden i februari. Brutto var insättningarna i fonder 36 miljarder och uttagen 39 miljarder, något lägre än genomsnitten under år 2007, visar månadsstatistiken från Fondbolagens Förening. Nettosparandet på minus 3,2 miljarder kronor fördelar sig på uttag för alla kategorier utom

aktiefonder och hedgefonder, som fick inflöden på 1,7 och 0,2 miljarder. Uttagen ur aktiefonder brutto var lägre än genomsnittet förra året och mindre än hälften av utflödet i januari. Anmärkningsvärt är att fond-i-fond (som är en ny sparform och därför tidigare haft stadiga inflöden) i februari rapporterar ett utflöde netto på hela 1,5 miljarder, det klart största utflödet någonsin.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar