Robur är inte Årets Stjärnförvaltare

Jonas Lindmark 2008-04-16 | 7:53
Facebook Twitter LinkedIn
Swedbanks fondföretag Robur använder i sin reklam påståendet "Swedbank Robur Årets Stjärnförvaltare 2007 enligt Dagens Industri och Morningstar". Det är fel. Utmärkelsen "Årets stjärnförvaltare" går enbart till individer. Korrekt är att Robur har fått utmärkelsen "Grand Prix - Årets stjärnbolag" som tilldelas det fondbolag som har högst sammanlagd medaljpoäng (där guldstjärna ger tre medaljpoäng, silverstjärna två poäng och bronsstjärna en poäng). Motiveringen är att Dagens Industri och Morningstar även vill uppmärksamma det fondbolag som har lyckats rekrytera de bästa förvaltarna. Men detta är alltså enbart baserat på en summering av medaljpoäng, ungefär som vid jämförelser av länder under OS (länk till regelverket till vänster). Två förvaltare som är anställda hos Robur, Stefan Franzén o

ch Ingemar Syréhn, fick i januari 2008 guldstjärnor för 2007 och är två av årets totalt 20 stjärnförvaltare. Förklaringen till missuppfattningen är att på det diplom som Robur fått står både "Årets stjärnförvaltare" och "Årets fondbolag".

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar