Nu kommer finanskrisens andra rond

Jonas Lindmark 2008-06-12 | 8:04
Facebook Twitter LinkedIn
Skagen Fonder har länge varit bland de mest optimistiska om utvecklingen på den globala aktiemarknaden, men i en färsk marknadsrapport varnar fondbolagets investeringsdirektör Kristian Falnes att det är för tidigt att blåsa faran över, skriver DI. "Vi får troligen nya rundor med bankförluster, räddningsaktioner från centralbankens sida och behov av nytt eget kapital. Det skulle dämpa finanssektorn

s bidrag till den globala tillväxten" skriver portföljförvaltaren Torgeir Høien. Bättre köplägen kan ligga en bit fram i tiden: "Inflationsoro kan under sommaren och hösten möjligen ge negativa överraskningar. En ny möjlighet för att positionera sig på aktiemarknaden för de som missade det senaste tåget kan därför komma under sommaren och/eller hösten", skriver Kristian Falnes.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar