Jörgen Vrenning startar hedgefonden Seeadler

Jonas Lindmark 2010-12-08 | 10:26
Facebook Twitter LinkedIn

Jörgen Vrenning har startat ett nytt fondbolag för att tillsammans med Lennart B Johansson förvalta hedgefonden Seeadler, som ska utnyttja fler tillgångsslag och att jobba mer sofistikerat med riskhanteringen än andra fonder. Ett litet antal innehav huvudsakligen i Norden, Europa och USA hoppas förvaltarna ska ge ge en avkastning på minst 12-15% per år med en lägre risk än aktiefonder, genom att även använda andra tillgångsslag som valutor, räntor och råvaror, samt strategier för blankning och stop-loss.


Jörgen Vrenning började som förvaltare på Handelsbanken 1990-98 och var därefter förvaltare hos Catella av bland annat fonderna Catella Fokus, Catella Europa och Catella Europa Hedge fram till 2008. Lennart B Johansson har varit director of Research & Sales hos Swedbank Ma

rkets, han har förvaltat Roburs Småbolagsfond Europa och även varit director of Nordic Sales på Unicredit Group. Första insättningen i Seeadler Total Selection Fund är 28 december och förvaltningsavgiften är den gängse för hedgefonder, 1 procent av kapitalet per år plus 20 procent av avkastningen över riskfri ränta. Namnet Seeadler kommer från det tyska ordet för havsörn.

Läs mer: Seeadler AB

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar