Nya kontot saknar övergångsperiod

Jonas Lindmark 2010-12-09 | 15:36
Facebook Twitter LinkedIn

Vi riskerar att det gamla fondsparandet blir fortsatt inlåst, skriver Fondbolagens Förening i ett pressmeddelande som reaktion på dagens förslag från finansdepartementet om den nya sparformen investeringssparkonto. För att komma till rätta med dagens inlåsningseffekt behövs en gynnsam övergångsperiod för att spararna ska kunna flytta över även sitt befintliga sparande till det nya kontot.
”Vi har i många år efterfrågat möjligheten att kunna byta fonder utan att skatten är ett hinder. Viktigast av allt är att det blir så enkelt som möjligt för spararna. Det var nog inte många som förstod varken fördelar eller enkelhet med det förslag som finansmarknadsministern i dag presenterade. Mycket mer är att önska” säger Fondbolagens Förenings VD Pia Nilsson.

Läs mer:

gen.se/Pressrum/Pressmeddelanden/101209%20Investeringssparkontot%20%E2%80%93%20inte%20s%C3%A5%20enkelt%20som%20det%20borde%20vara.aspx"> Fondbolagens Förening

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar