Swedbank stänger PPM-portföljen Momentum

Jonas Lindmark 2011-03-11 | 12:24
Facebook Twitter LinkedIn

Stora kapitalflöden in och ut ur PPM-fonder har lett till problem för flera mindre fondbolag och fonder med specialiserad inriktning. Swedbank skriver i ett pressmeddelande att det är orsaken till beslutet att stänga bankens premiepensionsportfölj Momentum för nyteckning. Kunder som redan betalar årsavgiften på 495 kronor för portföljen Momentum påverkas inte, portföljen finns kvar och förvaltas som tidigare. Men övriga betalande kunder kan inte längre välja den enda Swedbank-portfölj som utvecklades bättre än PPM-snittet under år 2010.

"Som den största förvaltaren av premiepensionsportföljer vill vi bidra till ett ansvarsfullt beteende och skapa ett långsiktigt hållbart premiepensionssystem för både spararna och aktörerna. Momentum är en framgångsrik portfölj och ju fler som

tecknar sig för den, desto större flöden kommer det att bli. Genom att stänga Momentum för nyteckning så kan vi fortsatt infria vårt förvaltningslöfte till de kunder som har portföljen" säger Håkan Johansson, chef för Investment Center på Swedbank.
[notera att specialfonden Swedbank Robur Momentum är något annat, en fond-i-fond som inte är valbar hos Pensionsmyndigheten. -JL]

Läs mer: Swedbank

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar