PPM-rådgivare som ljög krävs på miljonböter

Jonas Lindmark 2011-06-08 | 14:30
Facebook Twitter LinkedIn

PPM-rådgivaren Svensk Premierådgivning har i Stockholms tingsrätt dömts att betala en marknadsstörningsavgift på en halv miljon kronor, samt vid vite fått sin marknadsföring förbjuden på flera punkter. Konsumentombudsmannen, KO, vann målet mot PSW Trading som via telefon och via webbplatserna borsta.se, bythyvel.se och svenskpremieradgivning.se gjort felaktig reklam för sina produkter och tjänster. Flera konsumenter har klagat hos KO på att de blivit bundna av en prenumeration som kostade pengar när de endast hade tackat ja till ett ”gratispaket”. Klagomålen handlade också om att PSW Trading tog kontakt per telefon, trots att konsumenterna registrerat sig i spärregistret NIX. PSW Trading har även marknadsfört att bolaget samarbetat med Cancerfonden, samt att bolaget lämnat stöd till fad

derbarnverksamhet, trots att något samarbete eller stöd inte har funnits. Dessutom har PSW Trading många gånger struntat i att informera konsumenterna om deras ångerrätt.

Läs mer: Konsumentverket

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar