PPM stoppar massfondbyten 1 december

Jonas Lindmark 2011-06-17 | 12:20
Facebook Twitter LinkedIn

Pensionsmyndigheten kommer att stoppa massfondbyten från den 1 december 2011, genom att införa en Captcha (som innebär att pensionssparare läser av och skriver in några förvrängda eller överlappande teckenkombinationer) vilket förhindrar att PPM-rådgivare använder datorer för att samtidigt göra tusentals fondbyten. Pensionssparare som betalar avgift till förvaltningsföretag kommer att informeras, bland annat genom brev. Det var i början på april som Pensionsarbetsgruppen i riksdagen, där de fyra borgerliga partierna och Socialdemokraterna ingår, gav regeringen i uppdrag att sätta stopp för massbytena.
"Via brev, kundservice och webbplatsen kommer vi att uppmana pensionssparare att kontakta de förvaltningsföretag där de är kunder och fråga hur deras premiepensionssparande nu tas om h

and. I vår konsumentupplysande information kommer vi att ta upp att det går att spara kostnader genom att välja fonder själv och höga avgifters betydelse för premiepensionen över tid" säger generaldirektör Annika Sundén.

Läs mer: Pensionsmyndigheten

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar