Pensionssparare betalar dubbelt

Jonas Lindmark 2012-03-26 | 15:57
Facebook Twitter LinkedIn

Åtta PPM-rådgivare har börjat ta dubbelt betalt för samma tjänst, varnar Pensionsmyndigheten: "Det pågår mycket kring de här tjänsterna som inte känns bra. Det är bristfällig information, och förfaranden som strider mot reglerna. Det är också en väldigt konstig konkurrens på det här tjänsteområdet, och där några tar sig stora friheter att tjäna pengar på ett dåligt sätt" säger Pensionsmyndighetens chefsjurist Thomas Norling till SvD.

Förbudet för massfondbyten 1 december förra året gjorde att PPM-rådgivarna startade fond-i-fond och flyttade kundernas pengar dit. Men de nya fonderna har egna avgifter och går att välja gratis på Pensionsmyndighetens fondtorg. Om rådgivaren fortsätter att ta ut den gamla årsavgiften separat, så är det numera för andra tjänster, till exempel ett ef

terlevandeskydd med lågt marknadsvärde och en översikt av pensionen som finns på sajten minpension.se helt gratis.

Läs mer: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar