Wiborg avvecklar Consepio

Jonas Lindmark 2012-09-28 | 11:38
Facebook Twitter LinkedIn

Efter värdeminskning på 17 procent hittills under 2012 har styrelsen för Wiborg Kapitalförvaltning beslutat att stänga sin hedgefond Consepio och återbetala resterande fondkapital till andelsägarna. Senast rapporterad fondförmögenhet är 332 miljoner kronor per 30 april. Även tidigare har avkastningen varit motsatt mot Stockholmsbörsen, till exempel föll Consepio med 14 procent under 2006 och steg med 18 procent under 2008.

Som förklaring till nedläggningen skriver ledningen i ett pressmeddelande: "Consepio har huvudsakligen varit investerad i s.k. värdeaktier (”value”), och samtidigt underinvesterad (short) i övervärderade aktier. Den aktiemarknad vi upplevt den senaste tiden har påverkats mer av pengaflöden drivna av politikers och centralbankers agerande än av fundamentala eko

nomiska förhållanden eller bolagsspecifik utveckling."

Läs mer: Wiborg Kapitalförvaltning

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar