Bara 2 av 10 känner till ISK

Jonas Lindmark 2014-10-02 | 9:53
Facebook Twitter LinkedIn

16 procent av kvinnor och 29 procent av män svarade "Ja" på frågan om de känner till möjligheten att spara i investeringssparkonto (ISK). 10300 svenskar mellan 16 och 65 år intervjuades med webintervjuer från PFM Research på uppdrag av Länsförsäkringar.

"Nu när avdragsrätten för pensionssparande sannolikt kommer att försvinna är ISK ett bra alternativ och även till annat sparande som ska pågå under några år" säger Elisabeth Hedmark, privatekonom på Länsförsäkringar.
Inom ISK går det att byta placeringar mellan fonder, aktier och andra värdepapper utan skattekonsekvenser och pengarna är inte låsta. Beskattningen av ISK sker genom en årlig schablonskatt baserad på statslåneräntan den 30 november året innan, i år är skatten 0,62 procent av summan kapital och insättningar.

L

äs mer: Länsförsäkringar

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar