Catella startar ny typ av räntefond

Jonas Lindmark 2014-11-26 | 10:09
Facebook Twitter LinkedIn

24 november startade Catella Credit Opportunity, som enligt fondbolaget är en opportunistisk räntefond med investeringar i både vanliga obligationer, företagsobligationer och derivat - men även i preferensaktier, konvertibler och med möjlighet att skapa hävstång med belåning. Förvaltaren Magnus Nilsson har stor frihet likt förvaltaren av en hedgefond och ska försöka placera kapitalet i den för tillfället bästa tillgångsklassen.
Kreditrisken begränsas med Credit Default Swaps, ränterisken med Floating Rate Notes och räntederivat, medan all valutarisk säkras till svenska kronor genom valutaterminer. Förvaltningsavgiften är på samma nivå som motsvarande hedgefonder, 0,95% per år fast avgift plus en resultatbaserad avgift på 20 procent av resultatet över räntan från svenska statsskuldsväxlar.

Läs mer: Catella

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar