SEB Räntehedge Alpha avvecklas

Jonas Lindmark 2015-06-22 | 16:21
Facebook Twitter LinkedIn

Tre år i rad med dåliga resultat gör att SEB avvecklade Räntehedge Alpha den 4 juni 2015. Hedgefonden utvecklades positivt fram till hösten 2012, och fick stora insättningar bland annat för att den var valbar för den statliga tjänstepensionen PA03. I december 2013 var förvaltat kapital 4,5 miljarder kronor netto.

Men i snart tre år har förvaltaren Stefan Daberius misslyckats. I årsrapporten för 2014 meddelade han att risktagandet skulle öka, särskilt på valutamarknaden, men det gjorde att fonden föll 3 procent i januari. SEB skriver i nedläggningsbrevet till kunderna att intresset för SEB Räntehedge Alpha har minskat och därmed fondens kapital vilket gör det svårt att förvalta fonden på ett effektivt sätt.
Banken meddelar också att kunder som månadssparat själva måste se ö

ver sin fondfördelning och ersätta SEB Räntehedge Alpha med en annan fond, annars kommer de pengar som tidigare fördes över dit att stå oplacerade.

Läs mer: SEB

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar