ARN prövar inte grupptalan mot Swedbank Robur

Jonas Lindmark 2015-07-01 | 12:27
Facebook Twitter LinkedIn

I december 2014 fick Allmänna reklamationsnämnden (ARN) en anmälan från Aktiespararna, med begäran att andelsägarna i Swedbank Roburs fonder Allemansfond Komplett och Kapitalinvest skulle kompenseras för att förvaltningen inte varit tillräckligt aktiv.


ARN har nu beslutat att inte pröva ärendet. Skälet till detta är att ARN anser att det är nödvändigt att det ges möjlighet att ställa följdfrågor och be om muntliga klargöranden och förtydliganden av partsföreträdare, vittnen och sakkunniga.
"Vi har avvisat det. Det är inte på grund av att det är för komplext, eller handlar om för stora värden. Våra arbetsformer lämpar sig inte för det här ärendet. Min bedömning är att vi skulle behöva träffa parterna och höra dem muntligt. Den här typen av ärenden passar bättre i domstol" säger Britta Ahnmé Kågerman, chef för ARN.

Läs mer: Allmänna reklamationsnämnden

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar