Avhoppad PPM-förvaltare kritiserar sin bransch

Jonas Lindmark 2015-09-16 | 10:08
Facebook Twitter LinkedIn

Flera fondbolag slutar erbjuda dyra förvaltningstjänster för premiepensionen hos Pensionsmyndigheten (PPM), skriver DI. Förra året hade 700.000 svenskar avtal med ett av 16 förvaltningsbolag. Sedan dess har Aktiva, Allra, Cicero, IKC, Max Matthiessen, Prognosia och Söderberg slutat skicka ut separata fakturor, skriver DI.

”Givet att det inte längre går att byta PPM-fonder på uppdrag av kunden så är det oskäligt att ta betalt för en tjänst som inte kan utföras” säger Alexander Ernstberger, vd för Allra Sverige.

Inger Söderbom hos Pensionsmyndigheten förbereder just nu en ny rapport om branschen som är planerat att offentliggöras senare i höst. Då blir det tydligt huruvida lagstiftningen gjort att färre svenskar betalar för förvaltning av sin allmänna pension.

Läs mer:

Dagens Industri

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar