Experterna tror på europeiska aktier

Jonas Lindmark 2015-12-02 | 14:24
Facebook Twitter LinkedIn

Fler svenska fondförvaltare har blivit skeptiska och tror på sämre avkastning från aktier framöver, visar undersökningen Fondexpertindex (SFIE) som konsultbolaget Laika gör på uppdrag av kapitalförvaltaren SPP. När det gäller utvecklingen tio år framåt så tror hälften att avkastningen blir sämre än de 5,3 procent per år som världsindex i snitt stigit de senaste tio åren. De två undantag där fondexperterna enligt undersökningen är positiva är Europa (+9% de kommande tolv månaderna) och Sverige (+8%).

[notera att intervjuerna gjordes under perioden 12-30 oktober 2015 och under november har de flesta aktiebörser redan stigit kraftigt. Dessutom är de som tillfrågats i första hand experter på att välja ut fonder, men det finns inga bevis på att de är bättre än vanliga aktieförvaltar

e på att spå aktiemarknaders framtida utveckling. –JL]

Läs mer: Dagens Nyheter

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar