Massavhopp från Catella Fonder

Jonas Lindmark 2016-07-07 | 13:50
Facebook Twitter LinkedIn

Ett team med sex personer har sagt upp sig från Catella och kommer att börja på ett nystartat fondbolag knutet till Carnegie, skriver DI. Bland dem lämnar efter en lång tid på Catella är hedgefondförvaltaren Ulf Strömsten liksom hans kollegor Mikael Hanell och Magnus Nilsson som förvaltar bland annat Reavinstfonden, småbolagsfonden och räntefonderna. Det nystartade fondbolaget blir den tredje fondförvaltningsorganisation som ägs av Altor vid sidan av Carnegie Fonder och bolagets danska fondförvaltningsverksamhet Carnegie Asset Management.



Enligt ett pressmeddelande från Catella är det fyra förvaltare som valt att lämna fondbolaget: ”Catella Hedgefond förvaltas av ett team där tre erfarna förvaltare är kvar och säkerställer kontinuiteten. En nyrekrytering till teamet är redan genomförd och vi kommer att göra ytterligare rekryteringar i närtid” säger Erik Kjellgren, ansvarig för Catellas svenska fondförvaltning.

Läs mer: Dagens Industri

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar